Αθανάσιος Γεωργιάδης

Αθανάσιος Γεωργιάδης

Καθηγητής Κιθάρας

Γεννήθηκε το 1969 στον Κορυδαλλό και ζει στην Ν. Ιωνία. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου πήρε το πτυχίο κιθάρας το 1994 με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας.

Το 1995 πήρε το πτυχίο αρμονίας και το 1998 το πτυχίο αντίστιξης. Το 2000 πήρε το δίπλωμα κιθάρας με καθηγητή τον Ν. Μαυρουδή και γενικό βαθμό “Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο”.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος (φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου, με τον P. Galbreith τον Ιούνιο του 1989, στην Πάτρα με τη Λ. Ζώη και τον Ε. Ασημακόπουλο, τον Απρίλιο του 1992, και στο Ωδείο Φ. Νάκας με τον R. Dyens, τον Δεκέμβριο του 1998).

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις μουσικής για τηλεοπτικά σήριαλ και κινηματογραφικές ταινίες (συμπεριλαμβανομένων «Γλυκόξινο κρασί» και «Πίσω πόρτα»).

Τον Ιανουάριο 2013 συμμετείχε σε συναυλία με το κουαρτέτο ARCADEA ερμηνεύοντας το κονσέρτο για κιθάρα και κουαρτέτο εγχόρδων του ΚΩΣΤΑ ΦΛΕΡΙΑΝΟΥ.

Τον Απρίλιο 2016 με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ερμήνευσε μαζί με τους: Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Κώστα Τσερεγκώφ και Εύα Φάμπα το κονσέρτο του Joaquin Rodrigo “ANDALUZ” για τέσσερις κιθάρες και ορχήστρα.

Στις 23/5/2017 με το ίδιο κουαρτέτο συμμετείχε στην εκπομπή «Τρίτη στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 ζωντανά».

Έχει εργαστεί και εργάζεται ως καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου και ανώτερων θεωρητικών στα παρακάτω:

  • Φιλαρμονικό Ωδείο
  • Μουσική Σχολή «ΑΛΥΠΙΟΣ»
  • Δημοτικό Ωδείο Υμηττού
  • Ωδείο Τέχνη και Δημιουργία Μαρίας Κυραζόγλου
  • Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Υμηττού