Ιστορία

Ιστορία

Το Φιλαρμονικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1987 από την κα Ρόζα – Ελένα Σiμιτοπούλου – Κουρούση, διπλωματούχο Σολίστ και καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών.

Η αγάπη για την μουσική και τα παιδιά, καθώς και το όραμα μεταλαμπάδευσης της γνώσης του μαγικού κόσμου της μουσικής αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους του Ωδείου. Το 1993 το Ωδείο έδωσε το πρώτο πτυχίο πιάνου και έκτοτε στις αποφοιτήσεις του Ωδείου περιλαμβάνονται πτυχία Πιάνου, Βιολιού, Κλασικής Κιθάρας, Αρμονίας, Αντίστιξης, Κλασσικού Τραγουδιού, Φυγής καθώς και διπλώματα Πιάνου, Βιολιού και Σύνθεσης καθώς και πιστοποιητικά Αρμονίου, Ηλεκτρικής Κιθάρας και Μπουζουκιού.

Αποστολή του Φιλαρμονικού Ωδείου είναι να καταφέρει να γνωρίσει την μουσική σε μικρούς και μεγάλους και να συνεισφέρει στην διδαχή της μουσικής θεωρίας και των μουσικών οργάνων. Σκοπός του είναι μέσω της μουσικής να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες καθώς και να προσφέρει την ηρεμία, ζεστασιά και αρμονία που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει. Ιδιαίτερη υποστήριξη δε προσφέρει σε όσους μαθητές του επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά τον δρόμο της μουσικής.

Χάρη στο προοδευτικό πνεύμα της Ιδρύτριας και Διευθύντριας κας Ρόζα – Ελένας Σιμιτοπούλου Κουρούση το Φιλαρμονικό Ωδείο όντας πλαισιωμένο από κορυφαίους και έμπειρους καθηγητές σε όλες τις σχολές και τμήματά του κατάφερε έως σήμερα να καλύψει σημαντικό στον τομέα της Ελληνικής Μουσικής Παιδείας. Σε όλες τις σχολές του Ωδείου εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού και τις απαιτήσεις της εποχής μας, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει είναι ισότιμο με αυτό αντίστοιχων Ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

Άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, το Φιλαρμονικό Ωδείο αποτελεί πρότυπο σπουδαστήριο λόγω της σωστής και άρτιας οργανωμένης εκπαίδευσης που προσφέρει στους σπουδαστές του. Μαθητικές συναυλίες, με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ροκ συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και άλλες μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων των σπουδαστών του Φιλαρμονικού Ωδείου. Για όσους σπουδαστές επιθυμούν να σπουδάσουν μουσική στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα, το τμήμα προετοιμασίας για την Σχολή (ΑΕΙ) Μουσικών Σπουδών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας προετοιμάζει τους υποψηφίους στην Αρμονία και την Ορθογραφία Μουσικού Κειμένου (Dictée). Σημαντικές είναι οι επιτυχίες των μαθητών του Ωδείου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Επίσης με επιτυχία προετοιμάζει τελειόφοιτους για διαγωνισμούς ή μεταπτυχιακές σπουδές σε σχολές του εξωτερικού, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γαλλία, στην Αυστρία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από το Φιλαρμονικό Ωδείο να στρέψει νέους και νέες και κάθε έναν ανεξαρτήτου ηλικίας στην Βυζαντινή Μουσική, η οποία είναι συνδεδεμένη με το Δημοτικό τραγούδι και την Αρχαιοελληνική μουσική. Για τον λόγο αυτό δίνονται υποτροφίες ολικές ή μερικές σε ταλαντούχους μαθητές.

Ιστορία 01
Ιστορία 02
Ιστορία 03
Ιστορία 04
Ιστορία 05
Ιστορία 06
Ιστορία 07
Ιστορία 08
Ιστορία 10
Ιστορία 11
Ιστορία 12
Ιστορία 13
Ιστορία 14
Ιστορία 15
Ιστορία 16
Ιστορία  17
Ιστορία 18
Ιστορία 19
Ιστορία 20
Ιστορία 21
Ιστορία 22
Ιστορία 23
Ιστορία 24
Ιστορία 25
Ιστορία 26
Ιστορία 27
Ιστορία 28
Ιστορία 29
Ιστορία 30
Ιστορία 31
Ιστορία 32