Προφίλ

Προφίλ

Το Φιλαρμονικό Ωδείο ξεκίνησε τη πορεία του, με ιδρύτρια την Κουρούση Ρόζα-Έλενα από το 1987 ως “Πρότυπος Μουσική Σχολή Πεύκης”.

Η φιλοσοφία και το προοδευτικό πνεύμα της Ιδρύτριας της σχολής, σε συνδυασμό με τους έμπειρους και κορυφαίους καθηγητές σε όλες τις σχολές καθιστούν το Φιλαρμονικό Ωδείο υψηλά στο τομέα της Ελληνικής Μουσικής Παιδείας.

Στις σχολές του Φιλαρμονικού Ωδείου εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας, συμφώνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού και τις απαιτήσεις της εποχής μας σε επίπεδα αντίστοιχα των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων.

Οι Σχολές που διδάσκονται στο Φιλαρμονικό Ωδείο είναι οι εξής: Σχολή Σύνθεσης, Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών Μαθημάτων, Σχολή Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων, Σχολή Τραγουδιού, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σχολή Έγχορδων Μουσικών Οργάνων, Σχολή Σύγχρονων Μουσικών Οργάνων & Σύγχρονης Μουσικής, Σχολή Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων.

Άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας ,το Φιλαρμονικό Ωδείο αποτελεί πρότυπο σπουδαστήριο για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών από τη προσχολική ηλικία μέχρι τις ανώτερες βαθμίδες.