Σχολή Πιάνου

Σχολή Πιάνου

Κατά πολλούς ο βασιλιάς των οργάνων, το πιάνο έχει δικαιωματικά κατακτήσει αυτόν τον τίτλο.

Ηχητικά το πιάνο καλύπτει όλη την τονική έκταση των οργάνων μία ορχήστρας.Οι χαμηλές του νότες ξεπερνούν σε βάθος όργανα όπως το κόντρα μπάσο ή το διπλό φαγκότο ενώ οι ψηλές του νότες πλησιάζουν αυτές του πίκολο. Τέλος, έχει την ικανότητα να παράγει την μελωδία αλλά και την συνοδεία ταυτόχρονα. Ένας πιανίστας μπορεί να ερμηνεύσει απλά μελωδικά μέρη έως και δύσκολα, απαιτητικά και πολυφωνικά έργα παράγοντας ήχο γεμάτο που μπορεί να αντικαταστήσει μία ολόκληρη ορχήστρα.

Στο Φιλαρμονικό Ωδείο οι καθηγητές πιάνου είναι έμπειροι και καταξιωμένοι μουσικοί και σολίστες πιάνου με μακροχρόνιες μουσικές σπουδές και άριστοι γνώστες της παιδαγωγικής και των τρόπων διδασκαλίας του πιάνου. Όντας πολύπειροι, είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να προσαρμόζουν τη διδασκαλία ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Επιπλέον είναι σημαντική η μακρόχρονη αφιέρωση των καθηγητών σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών, έτσι ώστε τίποτα να μην αποτελέσει εμπόδιο στην μετάδοση του μαγικού κόσμου της μουσικής.

Ο καθένας και όλοι μαζί έχουν έναν σκοπό: να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά τα οποία ένας άρτιος πιανίστας πρέπει να γνωρίζει. Με την διδαχή έργων κλασσικών και σύγχρονων συνθετών οι σπουδαστές μυούνται στον μαγικό κόσμο του πιάνου.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΡΟΥΣΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΙΚΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΡΟΥΤΖΑΚΗΣ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΛΔΟΥΠΗ