Σεμινάριο Πιάνου

Σεμινάριο Πιάνου

Ημερομηνία / Ώρα: Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Χώρος Διεξαγωγής: Φιλαρμονικό Ωδείο

Tην Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το Φιλαρμονικό Ωδείο διοργανώνει σεμινάριο Πιάνου και Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή πιάνου Δημήτρη Τουφεξή.

Γεννημένος στην Αίγυπτο από έλληνες γονείς, ο Δημήτρης Τουφεξής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική σε ηλικία τριών ετών υπό την επίβλεψη του πατέρα του ο οποίος ήταν και μουσικός. Το 1962 η οικογένεια του μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου ο νεαρός Τουφεξής κέρδισε την πρώτη του υποτροφία από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Το 1963 απέσπασε διπλή υποτροφία από την περίφημη σχολή Τζούλιαρντ της Ν. Υόρκης απ’ όπου αποφοίτησε με τα διπλώματα Μπάτσελορ και Μάστερ.

Σήμερα κατέχει εξέχουσα θέση στη νέα γενιά των διεθνών βιρτουόζων του πιάνου, οι ερμηνείες του έχουν κερδίσει την ευρύτατη επιδοκιμασία κριτικών και κοινού, ενώ το ρεπερτόριο του ξεκινά από την περίοδο του Μπαρόκ και φθάνει έως τις μέρες. Τα επιτυχημένα ντεμπούτο του στο CarnegieHallτης Ν. Υόρκης το 1991 και στο KennedyCenterτης Ουάσιγκτον το 1987 καθώς και την επιτυχημένη καλλιτεχνική περίοδο στην Ευρώπη μετά το 1988 ακολούθησαν οι εμφανίσεις του σε μεγάλα κέντρα μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου έδινε περισσότερες από 60 παραστάσεις κάθε χρόνο. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία, όπως το βραβείο “KatherineTuck”, το βραβείο Wurlitzer για 4 συνεχείς φορές, το βραβείο των NewYorkTimesκαι το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου ThreeRivers, ο οποίος χορηγείται από την Εθνική Ραδιοφωνία και τη Συμφωνική του Πίτσμπεργκ. Εμφανίστηκε, ως σολίστ, με κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου σε πολλές πόλεις και χώρες – Ν. Υόρκη, Αθήνα, Βοστόνη, Κάιρο, Βουκουρέστι, Σιάτλ, Πίτσμπεργκ, Βαρσοβία, Γερμανία, Ιαπωνία, Γιουγκοσλαβία, Καναδά, Ταϊβάν, Ελβετία, Κύπρο.

Πρόσφατα ο Δημήτρης Τουφεξής έκανε στο Λονδίνο μία σειρά εγγραφών για το BBC, πραγματοποίησε περισσότερες από 50 τηλεοπτικές εμφανίσεις και αναρίθμητες ζωντανές εμφανίσεις στις Η.Π.Α. (Ν. Υόρκη, Ουάσιγκτον, Λευκό Οίκο) και στα Ηνωμένα Έθνη ενώ το CDτου ‘RomanticPianoMasterpieces’ κυκλοφορεί στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Είναι μόνιμος καλλιτέχνης-καθηγητής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree) και έχει ιδρύσει τη Χορωδία και την Ορχήστρα Δωματίου του Dereeτην οποία και διευθύνει.

Είναι καθηγητής του Φιλαρμονικού Ωδείου στις τάξεις Πτυχίου και Διπλώματος πιάνου και προετοιμασίας για Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο επικοινωνίστε με την γραμματεία του Ωδείου ή μέσω της φόρμας επικοινωνιάς του site μας.